Zöldséges csirkemell


Répás-brokkolis csirke gluténmentesen

Hozzávalók 4 személyre:

– 50 dkg filézett csirkemell
– só, bors
– 1 tk majoranna
– 1/4 kelkáposzta
– 1/4 brokkoli (vagy kb. 20 dkg mirelit)
– 2 közepes répa
– 2 dl víz

A csirkemellet kb. 2×2 cm-s kockákra vágom és sózom, borsozom őket, majd kevés olajon megpirítom. A megmosott, hámozott répát karikára vágom, a kelkáposztát szintén kockákra vágom és a brokkolit apró rózsákra szedem.

Amikor a csirkemell már kicsit átsült, ráöntöm a zöldségeket, a vizet és megszórom majorannával, majd lefedve kb. 20 percet párolom az egészet, és fedő nélkül további 10 percig sütöm, hogy egy kevés folyadék elpárologjon.
Ízlés szerint lehet fűszerezni, a kelkáposzta miatt kicsi őrölt kömény is jól megy hozzá, vagy esetleg fokhagyma.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, de szerintem köret nélkül, egytálételnek is megállja a helyét.

Hozzászólások