Túros-Barackos desszert pizza


Túros-barackos-desszert-pizzaHozzávalók:
Tésztához:

– 20 dkg Schär Mix-it gluténmentes lisztkeverék
– 1/2 zacskó Haas gluténmentes instant élesztő
– 1 csipet só
– 1 evőkanál kristálycukor
– Langyos laktózmentes tej ( kb. 1,5-2 dl, annyi, hogy összedolgozva lágy, de gyúrható tésztát kapjunk)

Töltelékhez:
– 25 dkg-os laktózmentes túró (Mizo)
– 1 evőkanál laktózmentes tejföl
– 2 evőkanál kristálycukor
– 1 citrom reszelt héja
– 2 teáskanál Haas gluténmentes vaníliás pudingpor
– 1 egész tojás
– 3-4 felezett barack befőttből

Elkészítés:

A hozzávalókból jól kidolgozott tésztát gyúrunk, majd egy tálban letakarva megvárjuk, míg kb. kétszeresére kel.
Addig a töltelékhez összekeverjük a túrót a többi hozzávalóval.
A megkelt tésztából kb. 35 cm átmérőjű tésztakorongot nyújtunk a szélét kicsit felhajtjuk, így csinálunk peremet a tésztának, hogy bent maradjon a töltelék. Beleöntjük a túrós keveréket és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd a felezett barackokat felszeletelve rátesszük a masszára. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a túró kicsit besűrűsödik és aranybarna színt kap.

A desszert pizza ritkaság, de nagyon ízletes sütemény. Igen, inkább sütemény mint pizza. Az Egyesült Államokban teljesen megszokott, hogy pizzériákban édes pizzát is lehet kapni. Nálunk néhány helyen tartanak csak ilyet, mert az emberek a pizza szó hallatán inkább a sós tésztára gondolnak. Így gluténmentesen még ritkábban lehet vendéglátóhelyen kapni. Így édesen a gluténmentes desszert pizza biztosan nagy sikert arat a gyerekek körében is.

Hozzászólások