Tepsis csülök fokhagymás tejföllel gluténmentesen

tepsis-csulok-glutenmentesen
1 füstölt csülök
1,5 kg burgonya
0,5 l tejföl (laktózmentes)
3 gerezd fokhagyma

bors
pár szem feketebors
néhány babérlevél

Elkészítés:
A füstölt csülköt megfőzzük, majd kisebb darabokra vágjuk. A csülök vizébe pár szem feketeborsot és babérlevelet teszünk, így főzzük puhára kb. 3 órán keresztül. A burgonyát karikákra vágjuk és a tepsibe rakjuk, majd megsózzuk.
Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt alufóliával letakarva megpároljuk. Mikor kicsit megpuhult, rátesszük az összevágott csülköt.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, 1 csipet borsot és 1 csipet sót.. Az összekevert tejfölt egyenletesen a csülökre öntjük és további 15 percig sütjük.
Az elkészítés  összesen kb. 4 óra, de ez ne ijesszen meg senkit, megéri az időráfordítást!

Hozzászólások