Sajtos-baconos csirkemell


Sajtos-baconos csirkemell

Hozzávalók:
– kb. 600g csirkemell filé
– 20 dkg trappista, vagy más keményebb sajt
– kb 10-15 szelet szeletelt bacon
– só
– bors
– kb 1,5 kg krumpli
– rozmaring
– kakukkfű
– oregano
– petrezselyem

Előkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, majd egyenként mindkét oldalukat besózom, enyhén borsozom. Mindegyik szeletbe 1-1 szelet sajtot teszek, összetekerem a csirkemellet és az egészet betekerem egy szelet baconba. Egy hőálló tálat nagyon kevés olajjal kikenek és ebbe sorakoztatom a kész tekercseket. Nekem kb. 16 szelet szokott kijönni (3 felezett csirkemell).

Sütés:
A tálat alufóliával letakarva előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. fél óráig sütöm, majd leveszem az alufóliát és további kb. 20 percig pirítom az egészet. A krumplihoz a hámozott és gerezdekre vágott krumplit enyhén besózom, majd megszórom fűszerekkel és sütőpapírral letakart sütőlemezen kb. 180-200 fokon 20 perc alatt puhára sütöm minden zsiradék nélkül.

Ha épp nincsenek otthon ezek a fűszerek az sem baj, ízlés szerint bármilyen zöldfűszerrel tökéletes, sőt, néha őrölt pirospaprikát és fokhagyma granulátumot is szoktam rá tenni.

Hozzászólások