Sacher torta


Glutenmentes-Sacher-torta

 

Hozzávalók:
– 6 tojás
– 5 evőkanál kukoricaliszt
– 1 púpozott evőkanál jó minőségű kakaópor
– 6 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
– Valamilyen savanykás lekvár, most meggy lekvárt használtam
– Valamilyen gluténmentes Boci vagy Szerecsen étcsokoládé (esetleg Marika tortabevonó)
– 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 6 evőkanál kristálycukorral habosra keverjük vagy turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből keményre vert habot, majd egy kivajazott és lisztezett 26 cm-s tortaformában tűpróbáig sütjük. Rácson teljesen hagyjuk kihűlni, majd két egyforma részre vágjuk a tortánkat. Nekem nagyon sokáig nem sikerült egyformára vágni, de aztán hallottam, hogy cérnával milyen egyszerű a piskótát szeletelni és így tényleg mindig sikerül. A tortát körbekerítem egy cérnadarabbal és ahogy kezdem „megkötni”, az éles cérna csodálatosan egyenesre vágja a piskótát. Ha a széle kicsit keményebb és nem megy elsőre bele a cérna, akkor késsel kicsit segíthetünk neki.

A kettévágott piskóta alját jó vastagon megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a tetejét.
Az olajjal felolvasztott étcsokit/tortabevonót egyenletesen eloszlatjuk a tortán és hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
Legjobb, ha kicsit hagyjuk állni fogyasztás előtt, hogy a piskóta jól beszívja a lekvárt.

Hozzászólások