Piskótatekercs házi szederlekvárral

glutenmentes-piskótatekercs-szederlekvarral
Hozzávalók:
– 3 tojás
– 3 evőkanál kukoricaliszt
– 3 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál gluténmentes sütőpor (DR. OETKER)
– Valamilyen savanykás lekvár, ebben az esetben házi szeder és málna lekvárt használtam
– Boci vagy Szerecsen étcsokoládé (vagy bármilyen gluténmentes csokoládé)
– 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A hozzávalókból 3 tojásos piskótát sütünk, úgy, hogy a 3 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 3 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből keményre vert habot és egy sütőpapírral borított sütőlemezre egyenletesen eloszlatjuk a keveréket, úgy hogy kb. szabályos négyszögletű legyen és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 15 percig sütjük.

Ha kivettük a sütőből, a sütőpapírral együtt feltekerjük a piskótát és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Erre azért van szükség, hogy felvegye a tekercs alakját és ne törjön össze amikor a végén megpróbáljuk feltekerni.
Ha már kihűlt, kitekerjük a piskótát és megkenjük a lekvárral és a sütőpapírt óvatosan lehúzva ismét feltekerjük.
A tetejére az olajjal megolvasztott csokoládét egyenletesen eloszlatjuk és dermedésig hűtőbe tesszük.

Ebből a receptből elkészíthető bármilyen gluténmentes piskóta alapú süti. A kukoricaliszt szerintem nagyon jó alapja a gluténmentes piskótáknak. Az ilyen piskóta szép aranyszínű lesz, könnyen feljön, jól tartja az alakját. De ha Neked van más gluténmentes piskóta recepted, kérlek oszd meg velünk és mindenkivel ezen az oldalon: Recept feltöltés

Hozzászólások