Narancsos bonbon

Csokis-Narancsos-bon-bon
Hozzávalók:

– 3 tojás
– 3 evőkanál kristálycukor
– 3 evőkanál kukoricaliszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 2-3 evőkanál baracklekvár
– 2 evőkanál porcukor
– 2 evőkanál kandírozott narancshéj
– 1 narancs kifacsart leve
– 1 tábla Boci étcsokoládé

Elkészítés:

A gesztenyés bonbon receptjében leírtak szerint 3 tojásos piskótát sütünk a hozzávalókból.
A 3 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 3 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből keményre vert habot és egy sütőpapírral borított sütőlemezre egyenletesen eloszlatjuk a keveréket és előmelegített sütőben kb 180 fokon 15 percig sütjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, úgyis összemorzsoljuk majd.

A kihűlt piskótát a porcukorral, a narancs kifacsart levével és annyi baracklekvárral összedolgozzuk, hogy formálható, gyúrható tésztát kapjunk.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, majd egy tányérra rakva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük. A tortabevonót 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd a kihűtött golyókat a csokiba forgatjuk, majd lapos felületre tesszük. Mivel a bonbonok hidegek, ezért a csoki hamar megdermed rajtuk. Ez egy igazi gluténmentes finomság.

Hozzászólások