Mimen palacsinta

Gluténmentes, laktózmentes, allergénmentes mindenmentes palacsinta

A Naturbit “minden mentes” palacsintakeverékét próbáltuk ki és a tapasztalatokat szeretném ezúton megosztani.
A leírás alapján készítettem mérleggel kimérve 200g palacsintakeveréket (ez a zacskón lévő recept szerint 10 db-hoz elegendő). Hozzáadtam a 350 ml vizet. Turmixgéppel keverve kevesebb mint 2 perc alatt csomómentes, sima tésztát kaptam. Meglepően könnyen keveredik a liszt, semmi csomó nem marad benne. Elég sűrű szürkésbarna por/homok illatú massza a nyers palacsintatészta, és itt egy kicsit még szkeptikus voltam a végeredménnyel kapcsolatban, de kiderült, hogy felesleges volt az aggodalom.

A víz mennyiségét én megnöveltem, mert nagyon sűrűnek találtam a tésztát, úgyhogy szerintem 1 db-hoz bátran lehet 40 ml-t számolni, de gondolom mindenki máshogy szereti a palacsintát. Mi a kicsit vékonyabb fajtához szoktunk.

Ebből az adagból 28 cm-s enyhén olajozott palacsintasütőben 7 db-ot tudtam sütni. (olaj nélkül odaragadt) Akinek kisebb a palacsintasütője, szerintem kijön a 10 db.
Az nyers tészta illatától eltekintve nagyon tetszett a keverék, az íze teljesen olyan, mint az “igazi” palacsintának. Nem száraz, könnyen tekerhető, tényleg nagyon finom ez a palacsinta, még másnap kis melegítés után is teljesen rendben volt.

Szóval minket meggyőzött, szerintem állandó fogyasztók leszünk. 🙂

Hozzászólások