Meggyes keksztekercs gluténmentesen


Gluténmentes keksztekercsHozzávalók a tésztához

– 6 tojás
– 6 evőkanál gluténmentes kukoricaliszt
– 6 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
– 15 dkg olvasztott margarin
– 1/2 üveg rum aroma
– 2 evőkanál kakaó
– 2 evőkanál porcukor
– annyi meggylé, hogy összeálljon a tészta
– kókuszreszelék a forgatáshoz

Hozzávalók a krémhez:
– 25 dkg margarin
– 50 dkg porcukor
– kb. 1 üveg magozott megybefőtt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 6 tojásos gluténmentes piskótát sütünk, úgy, hogy a 6 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 6 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből keményre vert habot és egy sütőpapírral borított sütőlemezre egyenletesen eloszlatjuk a keveréket és előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, úgyis összemorzsoljuk majd. Miután kihűlt, apró darabokra tépkedjük és összegyúrjuk a kakaóval, porcukorral, olvasztott margarinnal, rum aromával, és annyi megglével, hogy jól összeálljon a tészta, majd a hűtőbe teszük pihenni.

Ha teljesen lehűlt, 2 sütőpapír között vékonyra, kb 0,5 cm-re nyújtjuk és egyenletesen megkenjük a margarinból és porcukorból turmixgéppel habosra kevert vajkrémmel. A vajkrémre rászórjuk a magozott megybefőttet, majd az alsó sütőpapír segítségével feltekerjük a tekercsek és kókuszban óvatosan megforgatjuk. Fogyasztás előtt kb 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon kissé és szépen lehessen szeletelni.
Természetesen meggy nélkül is elkészíthető, úgy a tésztához barack lekvárt szoktunk használni, hogy összeálljon.

Hozzászólások