Kókuszgolyó gluténmentesen és laktózmentesen

Gluténmentes és laktózmentes kókuszgolyóHozzávalók:
– 3 tojás
– 3 evőkanál gluténmentes kukoricaliszt
– 3 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
– 10 dkg olvasztott margarin
– 1/2 üveg rum aroma
– 2 evőkanál kakaó
– 2 evőkanál porcukor
– annyi baracklekvár, hogy összeálljon a tészta
– kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:
A hozzávalókból 3 tojásos gluténmentes piskótát sütünk, úgy, hogy a 3 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 3 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből keményre vert habot és egy sütőpapírral borított sütőlemezre egyenletesen eloszlatjuk a keveréket és előmelegített sütőben kb 180 fokon 15 percig sütjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, úgyis összemorzsoljuk majd.
Miután kihűlt, apró darabokra tépkedjük és összegyúrjuk a kakaóval, porcukorral, olvasztott margarinnal, rum aromával, és annyi baracklekvárral, hogy jól összeálljon a tészta. Ezután diónyi golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékben meghempergetjük. Ez egy egyszerűen elkészíthető gluténmentes és laktózmentes finomság, elkészítése gyerekek segítségével nagyszerű délutáni program is lehet.

Hozzászólások