Gong Bao csirke gluténmentesen

Gong-Bao-csirke
Gong Bao-csirke

Hozzávalók:

A húshoz:
1 db csirkemell-filé
4 db szárított chili
3 közepes újhagyma
1 kávéskanál gyömbér
1 db hegyes erős paprika
15 dkg pörkölt földimogyoró
1 evőkanál napraforgó olaj

A páchoz:
2 evőkanál szójaszósz
0,5 evőkanál étkezési keményítő

A szószhoz:
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
10 ml fehérbor
1 dl víz

Elkészítés:
1. A csirkemellet felkockázzuk, majd az előre elkészített páchoz adjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott chilit, a karikára vágott újhagymát, csípős paprikát és a gyömbért.
3. Miután a hús negyed órán át pihent, az olajba dobjuk, majd kicsit később felöntjük a szósz hozzávalóival.
4. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
5. Összeforgatjuk a mogyoróval.
6. Jázmin rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások