Gluténmentes tortilla


Gluténmentes tortilla

Hozzávalók:

– 30 dkg Glutenix Alfa-mix
– 1 mokkáskanál só
– 1 mokkáskanál sütőpor
– kb 2 dl langyos víz

Elkészítés:
A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet, addig, amíg könnyen gyúrható, ruganyos tésztát kapunk. Lehet, hogy nem kell hozzá mind a 2 dl, de az is lehet, hogy kicsit többet is felvesz a liszt, szerintem ez még az időjárástól is függ, úgyhogy tényleg nem tudok pontos mennyiséget mondani.

Ezt az adagot 8 részre osztjuk, majd előbb kis gombócokat formálunk belőle. A kis gombócokat egy lisztezett lapon papírvékony lapokká nyújtjuk, majd száraz forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük addig, amíg kis barna foltok lesznek rajtuk.
A kisült tortillákat egy tányérra tesszük és konyharuhával letakarjuk, mert hamar kiszáradhatnak.
Töltelékeknek csak a képzelet szabhat határt. Vegetáriánusoknak pl. tojásrántotta zöldségekkel. Mi most majonézes tormával kentük és sült tarját meg zöldségeket pakoltunk bele.

Hozzászólások