Gluténmentes töltött hókifli


Gluténmentes hókifli
Hozzávalók:
– 50 dkg Alfa-Mix lisztkeverék
– 20 dkg Vénusz margarin
– 1 csomag Haas élesztő
– 2 ek porcukor
– 1 csipet só
– 1 dl mandulatej
– 150 g növényi főzőkrém, vagy kókusztejszín

Tölteléknek:
– sűrű lekvár (meggy, szilva)
gesztenyemassza

Forgatáshoz:
– 2 csomag vaníliáscukor
– 4 ek porcukor

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük, vagy hűtőben 1 éjszakán keresztül pihentetjük.
Én legalább 3 adagra szoktam osztani mielőtt kinyújtom, mert így könnyebb dolgozni vele.
A tésztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és 7-8 cm-es korongokat szaggatunk belőle. Én egy vizespohárral szoktam ezt csinálni.
A korongok közepébe a töltelékből 1-1 teáskanálnyit teszünk és a széleket kicsit ellapítva ráhajtjuk a töltelékre és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral takart sütőlemezre rakjuk úgy, hogy a hajtás legyen alul. Előmelegített kb. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük és még forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.

Hozzászólások