Gluténmentes tésztafőzés

Gluténmentes tésztafőzés

Ahogy én csinálom:

Leggyakrabban Pasta ’d Oro tésztát szoktam készíteni, mert most már szinte mindenhol elérhető és jó árban van.
A lényeg a gluténmentes tésztáknál, hogy nagyon bő vízben kell őket készítni, mert könnyen összeragadnak a darabok. 1 csomag (500gr-os) tésztál 4-5 liter vízben szoktam megfőzni.

Tényleg forrásban lévő vízben kell bedobni a tésztát, nem szabad, hogy még langyos legyen a víz, mert akkor csak kiázik a keményítő és biztos, hogy szétolvad, összetapad a tészta.
A só mennyisége is fontos, mert a kukoricából vagy rizsből készült tészták íze nem túl intenzív, ezzel tudunk egy kicsit segíteni rajta. Legalább 1 evőkanállal tegyünk a forró vízbe. Nagyon gyakran kevergessük a tésztát, mert a kifőtt keményítő könnyen összeragaszthatja.

A zacskón lévő főzési idő nekem még szinte soha nem jött be. Kb. 10 perc főzés után én kiveszek 1 darab tésztát és megkóstolom mennyire főtt meg. Ha úgy találom, hogy jó, azonnal leszűröm, mert kevés idő alatt is szét tud főni.

A gluténmentes tészták nem bírják a melegítést, kiszáradnak, megkeményednek. Én meleg vízben szoktam átöblíteni és aztán ismét leszűrni a tésztát, így kicsit visszakap a nedvességből is.

Hozzászólások