Gluténmentes sajtos pogácsa


Gluténmentes sajtos pogácsa

-40 dkg gluténmentes liszt (Schär Farina)
-25 dkg margarin
-2 dl tejföl
-3 dkg élesztő (1 csomag instant)
-15 dkg reszelt sajt
-3 teáskanál só
-1 tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat a tojás és 5 dkg sajt kivételével jól összedolgozzuk. Nagyon kevés ideig, -kb. 1/4 óráig- kell csak pihentetni, nem is igazán keleszteni. Pihentetés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét a felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk sajttal. Sajt helyett lehet rászórni szezámmagot, lenmagot, köménymagot stb. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen kb. 20 perc alatt 180°-on aranybarnára sütjük. Ebből az adagból kb. 3 cm-es szaggatóval kb. 50 darab jön ki.

Hozzászólások