Piskóta tallér


 

Glutenmentes-Piskota-taller

Gluténmentes piskóta tallér

Hozzávalók:

– 3 tojás
– 3 evőkanál kukoricaliszt
– 3 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
– Valamilyen savanykás lekvár, ebben az esetben házi szeder és málna lekvárt használtam
– Boci vagy Szerecsen étcsokoládé
– 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A hozzávalókból 3 tojásos piskótát sütünk, úgy, hogy a 3 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 3 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből keményre vert habot. Sütőpapírral borított sütőlemezre kb. 3 cm-s korongokat nyomunk a keverékből habzsák segítségével. Én úgy csináltam, hogy a sütőpapír egyik oldalára egy kávéspohár alját körberajzoltam többször, majd megfordítottam a papírt, így is jól látszottak a sablon körök és ennek a segítségével formáztam a korongokat.

Kb. 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát, majd ha kihűlt 2 db-ot az aljánál valami savanykás lekvárral összeragasztunk és az egyik oldalára étolajjal felolvasztott csokit csurgatunk.
Nálunk amúgy is nagy kedvenc volt a Piskóta tallér, de amióta kiderült az allergia, azt ugye nem ehetjük. Szerintem ez a gluténmentes sokkal finomabb mint a „gyári” és legalább tudom mi van benne. A Mama lekvárjával pedig egyszerűen verhetetlen.

Hozzászólások