Gluténmentes muffin méregdrága lisztek nélkül


Gluténmentes Muffin méregdrága lisztek nélkül

Hozzávalók:
40 g mandula (héj nélküli, esetleg szeletelt)
50 g kókuszreszelék
40 g szezámmag
70 g rizs (nyers)
80 g cukor (vagy a mennyiségnek megfelelő édesítő)
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0,5 csomag sütőpor
40 g vaj
6 evőkanál tej (vagy víz)

Elkészítése:
Először kávédarálón őröljük lisztté fajtánként a magokat. A rizst szitáljuk át feltétlen, mert az apró darabok nem fognak megpuhulni a sütés közben.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgájához adjuk hozzá az édesítőt, a vaníliás cukrot és keverjük ki fehéredésig. Adagoljuk hozzá a liszteket, majd az olvasztott vajat, a tejet és végül a sütőport. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot és óvatosan, de alaposan dolgozzuk hozzá az előbbi keverékhez. 180 fokra melegítsük elő a sütőt. Adagoljuk a tésztát szilikon muffin formákba és légkeveréses programon 150 fokon 35 perc alatt süssük készre.
Ízlés szerint keverhető a tésztájába aszalt gyümölcs vagy csoki, de magában is igen ízletes. Ebből az adagból 12 normál méretű süti lesz.

Hozzászólások