Gluténmentes mézeskalács

Hozzávalók:
0,5 kg Schär Mix It gluténmentes liszt (3 bögre)
2 dl porcukor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 nagy tojás
15 dkg margarin
1,5 dl méz

Elkészítés:
A karácsonyhoz szorosan hozzátartozik a mézeskalács illata. A mostani gluténmentes lisztekből készített mézeskalácsok is finomak, így az ételallergiásoknak sem kell ezt a finomságot nélkülözniük karácsonykor. Így készül:
A gluténmentes lisztet, összekeverjük egy tálban a szódabikarbónával, porcukorral és fűszerkeverékkel. A margarint kicsit megolvasztjuk és hozzáadjuk az összekevert liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a mézet is. A hozzávalókat ezután összekeverjük. A keverés után, amikor nedves az egész massza, kézzel teljesen összegyúrjuk, amíg egynemű masszát nem kapunk. Az így kapott tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra. Ebből a tésztából kiszaggatjuk a formákat. Én némelyik mézeskalácsot egész mandulával díszítettem még a sütőbe kerülés előtt.
Az így elkészített formákat a tepsire terített sütőpapírra tesszük és 180°-os sütőben 8-10 percig sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 45 mézeskalács készíthető el.

Hozzászólások