Gluténmentes melegszendvics


Gluténmentes melegszendvics
Hozzávalók a kenyérhez:
1 zacskó Glutenix
1 csomag gluténmentes élesztő
1 teáskanál só
4,6 dl langyos víz

Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük, 2,5l-es ovális jénai tálba öntjük. A tálat lefedve a tésztát addig kelesztjük amíg a tál peremét eléri.
Utána levesszük a tetejét és az előmelegített 180°-os sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből a tál tetejét a kenyérre visszatesszük, hogy a lecsapódó párától megpuhuljon.
De ha ropogósan szereted, akkor nem kell letakarni.

A gluténmentes kenyeret felszeletelés után megkenjük vajjal és tetszés szerinti gluténmentes szalámit és sajtot teszünk rá.
Melegszendvicssütőben addig sütjük amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Tehetünk rá gluténmentes ketchupot. A képen látható szendvicsen az Univer csípős ketchupja van,
amely a gyártó weboldala szerint gluténmentes.

Hozzászólások