Gluténmentes kenyér

glutenmentes-kenyer-1Hozzávalók a kenyérhez:
1 zacskó Glutenix gluténmentes liszt
1 csomag gluténmentes élesztő
1 teáskanál só
4,6 dl langyos víz

Elkészítés:
Az otthoni kenyérsütéshez sokan hozzá sem fognak kenyérsütő gép nélkül. A kenyérsütő azonban csak egy kicsit könnyíti meg a kenyérsütést. A programozható kenyérsütőgépben felügyelet nélkül sül meg a kenyér, de sütőben sütve sokkal finomabb kenyeret lehet sütni. A kenyér egyszerűen elkészíthető egy jénai tálban és egy sütőben is. A jénai tál belsejét kicsit olajozzuk be szórjuk meg gluténmentes liszttel. Ezután a kenyér hozzávalóit robotgéppel keverjük össze, és öntsük a 2,5l-es ovális jénai tálba. A tálat fedjük le. A tésztát addig kell így keleszteni amíg a tál peremét eléri.
Utána levesszük a tetejét és az előmelegített 180°-os sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor kivesszük a sütőből a tál tetejét a kenyérre visszatesszük, hogy a lecsapódó párától megpuhuljon.
De ha ropogósan szereted, akkor nem kell letakarni.

Hozzászólások