Gesztenye bon-bon

Gesztenye-bon-bon

Hozzávalók:
– 3 tojás
– 3 evőkanál kukoricaliszt
– 3 evőkanál kristálycukor
– 1 mokkáskanál sütőpor
25 dkg-os Táti gesztenyepüré
– 1-1,5 evőkanál rumaroma
– Baracklekvár
– Szerecsen, vagy boci étcsokoládé
– 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A hozzávalókból 3 tojásos piskótát sütünk, úgy, hogy a 3 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a 3 evőkanál kristálycukorral habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a sütőporos kukoricalisztet és simára keverjük. Óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből keményre vert habot és egy sütőpapírral borított sütőlemezre egyenletesen eloszlatjuk a keveréket és előmelegített sütőben kb 180 fokon 15 percig sütjük. Nem kell, hogy tökéletes legyen, úgyis összemorzsoljuk majd.

Ha a piskóta kihűlt kézzel összemorzsoljuk egy nagyobb tálban, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és egynemű keveréket gyúrunk belőle. Ha morzsolódik, hozzáadhatunk 1-2 evőkanál tejet, esetleg baracklekvárt, hogy összeálljon a tészta.
Ezután diónyi golyókat formázunk belőle és tányérra rakva a hűtőben legalább fél órát pihentetjük, vagy a fagyasztóban 10-15 percig.
Amíg a golyók kihűlnek, felolvasztjuk a tortabevonót 1 evőkanál olajjal, hogy szép fényes legyen. Ezután a golyókat egyenként egy fogpiszkáló, vagy villa segítségével beleforgatjuk a tortabevonóba, hogy mindenhol befedje és alufóliával takart lapostányérra tesszük dermedni. Ha fagyasztóban voltak a golyók, hamarabb megdermed rajta a csoki, nem kell sokáig rá várni.

Hozzászólások