Gluténmentes cukkinis brownie


Gluténmentes cukkinis brownieHozzávalók:

– 15 dkg Alfa-mix lisztkeverék
– 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
– 1 sütőpor (Haas)
– 1 mk só
– 12 dkg Vénusz margarin (fél kocka)

– 2 egész tojás
– 15 dkg kristálycukor
– 1 vaníliás cukor (Haas)
– 6 ek mandula vagy kókusz tej (akár víz is jó)
– 35-40 dkg cukkini

A lisztet a kakaóporral és a sütőporral és a sóval jól elkeverjük.
A margarint kicsit felolvasztjuk, majd belekeverjük a két egész tojást és a kristálycukrot. Kézi habverővel jól összekeverjük. Nem kell a gépi habverő, mert itt nem cél, hogy nagyon levegős legyen a tészta, de aki jobban szeret azzal dolgozni, az sem árt.
A margarinos masszához adjuk a lisztes keveréket és a 6 evőkanál tejet, majd egynemű tésztát keverünk belőle. Viszonylag sűrű lesz, de nem baj, mert így lesz finom tömör csokis a sütink.
Ha összeállt a tészta, beleöntjük a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és jó alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ne sajnáljuk tőle az időt, mert elég tömény a tészta, de 30 percnél tűpróbával ellenőrizzük mennyire sült át. Nekem 32×20 cm-s tepsim van, ebben kb. 2 cm magas lesz a süti.

Hozzászólások