Glutén és laktózmentes mandulás répatorta

gluténmentes-laktózmentes-Mandulás-repatorta-2
Hozzávalók:
A tortához:
30 dkg sárgarépa
5 tojás
25 dkg cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
25 dkg darált mandula vagy mandulaliszt
8 dkg kókuszliszt
1 csipet só
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál citromlé

A mázhoz:

20 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A sárgarépákat hámozás és tisztára mosás után megtöröljük. Robotgéppel apróra vágjuk. Ha nincs robotgép a közelben, akkor kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat elválasztjuk a fehérjét és a sárgáját
A tojássárgáját, cukrot, citromhéját robotgéppel addig keverjük amíg krémes állagú nem lesz. Ez nekem kb. 5 percig tartott.
A kókuszlisztet, darált mandulát, fűszerkeveréket, sót, sütőport egy tálban összekeverjük. Ezt a keveréket a krémbe keverjük felváltva a  reszelt sárgarépával. A végén a citromlevet is belekeverjük.
A 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és apránként, óvatosan a krémbe keverjük. A tésztát a kibélelt formába öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Kb. 50 percig 180°-os sütőben sütjük. Tűvel megszúrva ellenőrizzük hogy készen van-e.
Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A máz elkészítése:
A tojásfehérjét és a citromlevet a porcukorral sima mázzá keverjük. A tortát ezzel a mázzal vonjuk be. A tetejére tehetünk pici marcipán sárgarépákat is.

Hozzászólások