Fűszeres csirkemell zöldsalátával (4 főre)


Fokhagymás-csirke-saláta
-4 nagyobb szelet csirkemell
-Őrölt paprika
-Só
-Szerecsendió
-Lenmagolaj
-Vagy bármilyen fűszer ízlés szerint

A lenmagolajban a fűszereket jól elkeverjük, bekenjük vele a csirkemellek mindkét oldalát, majd kb. fél óra múlva kisütjük őket egy serpenyőben, amibe már nem teszünk külön olajat. Köretként zöldsaláta illik hozzá, amire öntetként valamilyen magból sajtolt olajat ajánlanék, mivel ezekben egyszeresen telítetlen zsírok vannak, amik csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát és stabilizálják a vércukorszintet. Viszont ezeknek az olajoknak a főzési stabilitásuk viszonylag alacsony, így ajánlatos alacsonyabb hőmérsékleten használni őket, ezért is kiválóak a saláták ízesítésére.

Elkészítési idő: kb 35 perc

Hozzászólások