Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek

A honlap használatával a felhasználó elfogadja az alábbi felhasználási feltételeket:

1. Általános rendelkezések:

A honlap használata Felhasználók számára ingyenes, használatához adatok megadása nem szükséges. Ez alól kivételt képez a hírlevél szolgáltatás, ahol a regisztrációhoz szükség van a felhasználó e-mail címére. Ezen adatokat az üzemeltető harmadik személy részére nem adja ki. A hírlevélről a Felhasználó bármikor következmények nélkül leiratkozhat a levelek láblécében található link segítségével.

A felhasználó bármikor kérheti az adatainak törlését a rendszerből a info@glutenmentes-receptek.hu e-mail címre küldött elektronikus levél segítségével.

Az üzemeltető az adatkezelési tevékenységét bejelentette az adatvédelmi nyilvántartásba. Nyilvántartási száma:

Az weboldal kereskedelmi tevékenységet nem folytat, a rajta elhelyezett hirdetések tartalmáért az üzemeltető nem vállal felelősséget.

Az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül megtagadja a felhasználónak a honlaphoz való hozzáférést, törölje a regisztrációját amennyiben a felhasználó megsérti az alábbi pontok valamelyikét:

  • Megsérti a felhasználási feltételek bármely rendelkezését
  • Sérti az üzemeltető jogát, vagy jogos érdekét.
  • Jogszabályba ütközik, vagy nem felel meg az általánosan elfogadott erkölcsi normáknak

Az üzemeltető a weboldal használata során keletkezett vagyoni és nem vagyoni károkért felelősséget nem vállal.

Linkek:

A glutenmentes-receptek.hu oldalain sok utalás, link található más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a glutenmentes-receptek.hu-nak semmilyen befolyása nincs a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintanak, más szolgáltatók oldalaira kerülnek át. Ilyen esetekben – ha szükségét érzik – olvassák el az oldalak szolgáltatóinak nyilatkozatát a személyes adatok védelmével kapcsolatban.

2. Szerzői jogok:

A honlapon közzétett minden tartalom szerzői jogi védelem alatt áll, az Üzemeltető szellemi alkotását képezi. A Honlapon az Üzemeltető által közzétett tartalmakat felhasználni kizárólag az 1999. évi LXXVI. törvény keretein belül szabad.

Amennyiben a Felhasználó tartalmat szeretne átvenni a weboldalról, azt csak és kizárólag az üzemeltető írásos engedélyével teheti meg. Kivételt képez az az eset, amikor a tartalom csak egy része érhető el az oldalon és egy hivatkozás segítségével az olvasó a glutenmentes-receptek.hu-n folytathatja az olvasást.  A jogosulatlan átvétel polgári- és büntetőjogi eljárást vonhat maga után.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a weboldalra feltöltött tartalmakért Ő a felelős, ide értve a receptek szövegezését, képes illusztrációit és a recepthez való hozzászólásokat is. Továbbá tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető jogosult a feltöltött tartalmat módosítani, és ha a feltöltött tartalom jogsértő azt eltávolítani.

A Felhasználó a tartalom feltöltésével felhasználási jogot ad az üzemeltetőnek, és a felhasználással kapcsolatos bármilyen díjazásról lemond. Ezen jog birtokában az Üzemeltető harmadik személynek további felhasználást engedélyezhet, harmadik fél által elkövetett jogsértés esetén saját nevében intézkedhet.