Cseréptálban sült kacsacombok vörösboros aszaltszilvával

Kacsa-aszalt-szilvával
Hozzávalók:

-6db megtisztított kacsacomb
-só
-bors
-2 rozmaring ág
-2 kakukkfű ág
-kacsazsír a sütéshez, vagy kb. 30 dkg 1,5 cm-es kockára vágott kacsaháj

Elkészítés:

A cseréptálat sütés előtt 15-20 perccel teletöltjük vízzel és ázni hagyjuk. A kacsazsírt vagy a kockára vágott kacsahájat a tál alján egyenletesen eloszlatjuk, majd a sózott és enyhén borsozott kacsacombokat a bőrös felével lefelé rátesszük. Rátesszük a rozmaring és kakukkfű ágakat , majd előmelegített 180-200°-os sütőben lefedve kb. 2-2,5 óráig sütjük. Ezután a tetőt levéve a combokat megfordítjuk és további kb. egy órát pirítjuk a kacsacombokat fedő nélkül.

Miközben a kacsacombok sülnek, elkészítjük az aszalt szilvát. Ehhez kb. 20dkg aszalt szilvát 2 dl vörösborral és 2 evőkanál cukorral 15 perc alatt összeforraljuk. Köretnek héjában főtt krumpli illik hozzá!

Hozzászólások