Boci süti

Boci süti
Kicsi lányom odavan a túrós sütikért, párom pedig a csokis, kakaós változatokért. Szerencsére sikerült a kettőt összehozni és nagy kedvencünk lett ez a süti, és ráadásul nem is bonyolult, sőt, egyszerűbb már nem is lehetne. A mérőeszköz mindössze egy evőkanál. Az eredeti receptet átdolgozva glutén- és laktóz érzékenyeknek is megfelel.

Hozzávalók:

Tésztához:
-15 evőkanál Spar Free From gluténmentes lisztkeverék (kukoricaliszt is jó hozzá),
-10 evőkanál cukor,
-1 db tojás,
-10 evőkanál olaj,
-1 sütőpor,
-2 evőkanál kakaópor
-2,5 dl tej ( lehet, hogy többet vesz fel a gluténmentes liszt miatt).

Viszonylag sűrű piskótatésztát kell hogy kapjunk.

Foltokhoz:
-25 dkg laktózmentes túró (általában Mizo-t használok, mert jó krémes az állaga)
-1 db citrom reszelt héja
-4-5 evőkanál cukor,
-1 evőkanál kukoricaliszt (az eredeti recept búzadarát ír, de azt nem használhatom a gluténmentes változathoz)
-1 db tojás
-1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzá a cukrot, tojást, olajat, kakaót, sütőport és a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük.

Egy másik tálba tesszük a túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, kukoricalisztet, tojást. Ezt is jól összekeverjük.

Egy tepsibe beleöntjük a kakaós tésztát, és elsimítjuk, majd egy kiskanállal kis kupacokban beletesszük a túrós keveréket is ezzel kialakítjuk a foltokat.

Előmelegítjük a sütőt, és 180-200 fokon kb. 25 perc alatt megsül.

A sütőajtót ne nyitogassuk míg sül, mert összeeshet a tészta. Ha megsült, zárjuk el a sütőt és várjunk vele 10 percet míg kivesszük a sütőből.

Elkészítési idő: kb. 35-40 perc

Hozzászólások